Did you have more questions?Mail us

Project Manager Foundation Solutions - Nederland

Als onderdeel binnen een projectteam ligt de verantwoordelijkheid van jou als Project Manager bij de coördinatie en uitvoering van complexe en uitdagende infra structurele projecten (hierbij valt te denken aan o.a. tunnels, verdiepingen, tijdelijke bouwkuipen, beschoeiingen, kademuren etc). Je krijgt een centrale rol als “intermediair” waarbij je veel intern contact hebt met collega’s (o.a. van de afdelingen logistiek, productie en finance), klanten, leveranciers én distributeurs. Je hebt gemiddeld 5 tot 15 projecten tegelijk in beheer die zo’n 2 maanden doorlooptijd hebben. De grootte en complexiteit van een project kan overigens enorm verschillen.

Nadat jouw sales collega’s een project hebben verkocht, zorgt de backoffice voor het complete dossier en de verwerking in ons ERP-systeem (incl. de inkoop van materialen).

Vervolgens neem jij het project over. Voor sommige projecten hoef je “alleen” de logistieke en transport aspecten te regelen en voor andere maatwerkprojecten dien je het project samen met de afdeling productie te specificeren. Sales verkoopt projecten op basis van een schatting (wat betreft materiaalbenodigdheden). Dan is het aan jou om alles verder uit te werken. Moeten materialen bijv. nog gerepareerd, gesneden, gelast en/of geverfd worden? Hoeveel materialen zijn er exact nodig? Enz.

Jouw collega’s en onze cultuur

Je komt te werken in een informele laagdrempelige cultuur waar de deuren altijd open staan. Op onze locatie werken ruim 100 medewerkers, waarvan 10 op de afdeling Project Management. Deze afdeling bestaat uit 2 teams: Buizen en Damwanden. Je zult rapporteren aan Head of Project Management & Back-Office.

Quote collega Projectsmanager: "Er heerst een goede sfeer bij ons op de afdeling en ik kan altijd bij mijn collega’s terecht om te sparren over vraagstukken. Daarnaast krijg ik veel vrijheid binnen mijn functie en de mogelijkheid om mijn werk zelfstandig uit te voeren."

Wat kun je van ons verwachten
Geen dag is hetzelfde en vaak zal jouw dagplanning niet zo zijn als je van tevoren had bedacht door de dagelijkse hectiek. Hier moet je dan ook van houden. Je hebt veel interne én externe contacten en komt te werken in een informeel en jong team. Je deelt je werkzaamheden zelf in waarbij je de gewenste resultaten niet uit het oog verliest. Het is jouw doel om overzicht over de projecten te bewaren en voor tevreden klanten te zorgen.

We volgen de CAO ‘Technische Groothandel’ en hebben 40 vrije dagen. Verder hebben we een bonusregeling (max. 8%) en belastingvoordelen voor de sportschool. Ons kantoor is gevestigd tussen Rotterdam en Bergen op Zoom en met de auto goed bereikbaar (er is geen openbaar vervoer). 1 dag per week thuiswerken is mogelijk en je kunt kiezen of je 32, 36 of 40 uur per week wilt werken.

Inwerktraject
Je start met een interne kennismaking zodat je de verschillende afdelingen en jouw stakeholders leert kennen. Vervolgens word je gekoppeld aan een collega van jouw afdeling (buddy-systeem) en zul je een on the job inwerktraject krijgen die aansluit aan  jouw ervaring en behoefte. Afhankelijk van je behoefte kun je jezelf verder ontwikkelen.

De ideale Project Manager
We staan open voor zowel een junior, medior of senior medewerker. Belangrijk is dat je ervaring hebt omtrent project management en/of logistiek in een soortgelijke functie. Je hebt een stabiel cv met weinig verschillende werkgevers. Een hbo-diploma is gewenst (grote pre), je hebt een hands-on mentaliteit en gaat proactief op zoek naar de benodigde informatie.

Onze organisatie
ArcelorMittal Projects Europe is onderdeel van het internationale concern ArcelorMittal, wereldwijd de grootste staal producent. ArcelorMittal Projects Europe levert complete funderingsoplossingen aan grote, internationale opdrachtgevers. Wij zorgen er dagelijks voor dat onze klanten de hoogst mogelijke service geleverd krijgen. Dit doen we samen met 150 collega’s vanuit onder anderen ons hoofdkantoor in Heijningen, 30 minuten ten zuiden van Rotterdam. 
Interesse in de functie? Stuur je CV naar wendy.uchtmann@arcelormittal.com